top of page

25 Fontes waterval op Madeira25 Fontes Madeira is een adembenemende en pittoreske waterval gelegen op het Portugese eiland Madeira. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals, en biedt een unieke ervaring voor iedereen die op zoek is naar avontuur en natuurlijke schoonheid.


De waterval dankt zijn naam aan het feit dat er in de buurt 25 bronnen zijn die de stroom van water voeden. Het water valt van een hoogte van ongeveer 30 meter in een kristalhelder zwembad, omringd door weelderige groene bomen en struiken. De prachtige omgeving maakt 25 Fontes Madeira tot een van de meest pittoreske plekken op het eiland.


Om de waterval te bereiken, moet je een wandeling maken door het levada-systeem van Madeira, dat bestaat uit smalle irrigatiekanalen die door de bergen lopen. De wandeling begint bij de Rabaçal parkeerplaats en duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de wandeling passeer je groene valleien, bergen en kliffen, waardoor je de gelegenheid hebt om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.


Onderweg kom je ook enkele andere interessante bezienswaardigheden tegen, zoals de Risco-waterval en het uitzichtpunt over de vallei van Rabaçal. Maar de 25 Fontes Madeira waterval is de meest indrukwekkende bezienswaardigheid die je tegenkomt op deze wandeling. Het is alsof je een geheime wereld binnenstapt, omringd door de rustgevende geluiden van stromend water en vogels die fluiten.


Het kristalheldere water van de 25 Fontes Madeira waterval is ook een uitnodiging om te zwemmen. Het water is fris, maar verfrissend na een lange wandeling en het is een unieke ervaring om te zwemmen in een natuurlijk zwembad omringd door de natuurlijke schoonheid van Madeira.


De 25 Fontes Madeira waterval is een must-see bezienswaardigheid voor iedereen die het eiland bezoekt en op zoek is naar een unieke natuurervaring. De wandeling er naartoe biedt ook een geweldige gelegenheid om te genieten van de spectaculaire natuurlijke schoonheid van Madeira en is een geweldige activiteit voor iedereen die van wandelen en de natuur houdt.


Op zoek naar meer vette dingen om te doen op Madeira. Lees dan deze blog over de vetste hike routes op het eiland.Credits:

bottom of page