top of page

5 ongelovelijke plekken in IJslandIJsland staat bekend om zijn spectaculaire landschappen en natuurlijke schoonheid. Het land heeft veel adembenemende bestemmingen, waaronder Landmannalaugar, Godafoss, Mulagljufur, Stoksnes en Kvernufoss. Deze plaatsen zijn elk uniek op hun eigen manier en bieden bezoekers de kans om enkele van de meest prachtige natuurlijke landschappen ter wereld te ervaren.


Landmannalaugar

Landmannalaugar ligt in de hooglanden van IJsland en staat bekend om zijn kleurrijke rhyoliet bergen en geothermische warmwaterbronnen. Het gebied is populair bij wandelaars en biedt een verscheidenheid aan routes om te verkennen. De wandelpaden variëren in moeilijkheidsgraad, van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende wandelingen die meerdere dagen kunnen duren. De warmwaterbronnen van Landmannalaugar zijn ook een populaire attractie en bieden bezoekers de kans om te ontspannen in het warme water en te genieten van het prachtige uitzicht.Godafoss

Godafoss is een waterval in het noorden van IJsland en staat bekend om zijn schoonheid en zijn betekenis in de IJslandse geschiedenis. De naam Godafoss betekent "waterval van de goden" en volgens de legende werd de waterval vernoemd naar een lokale hoofdman die zijn heidense idolen in de waterval gooide na zijn bekering tot het christendom. Vandaag de dag is Godafoss een populaire bestemming voor bezoekers aan IJsland en biedt het prachtige uitzichten op het neervallende water.Mulagljufur

Mulagljufur is een kloof in het oosten van IJsland en staat bekend om zijn dramatische kliffen en prachtige uitzichten. De kloof is ontstaan door gletsjeroverstromingen en is de thuisbasis van verschillende soorten wilde dieren, waaronder rendieren en poolvossen. Bezoekers van Mulagljufur kunnen genieten van het prachtige uitzicht vanaf de kloofrand of afdalen in de kloof om de vele wandelpaden te verkennen.


Stoksnes

Stoksnes is een kustgebied in het zuidoosten van IJsland en staat bekend om zijn zwarte zandstranden en prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan. Het gebied is populair bij fotografen en biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden om prachtige landschappen vast te leggen, van de ruige kustlijn tot de imposante bergen in de verte. Stoksnes is ook de thuisbasis van het Vikingdorp filmdecor, dat werd gebouwd voor de opnames van de tv-serie "Vikings".


Kvernufoss

Kvernufoss is een waterval in de buurt van het stadje Skogar in het zuiden van IJsland. De waterval is niet zo bekend als sommige andere watervallen in IJsland, maar is niet minder spectaculair. De waterval is omgeven door weelderige groene vegetatie en is bereikbaar via een korte wandeling door het bos. Bezoekers van Kvernufoss kunnen ook de nabijgelegen Skogafoss-waterval verkennen, die een van de meest populaire watervallen in IJsland is.Samenvattend zijn Landmannalaugar, Godafoss, Mulagljufur, Stoksnes en Kvernufoss slechts enkele van de vele prachtige bestemmingen in IJsland. Elk van deze locaties biedt bezoekers de kans om enkele van de mooiste natuurlijke landschappen ter wereld te ervaren, van kleurrijke bergen tot stromende watervallen tot ruige kustlijnen. Of je nu een fervent wandelaar, een natuurliefhebber of een fotograaf bent, IJsland heeft voor iedereen iets te bieden.


Ben je op zoek naar nog meer adembenemende plekken in IJsland, bezoek dan Skogafoss waterval.Credits:

bottom of page