top of page

5 verborgen bezienswaardigheden in Mexico

Een bos vol met vuurvliegjes

Elk jaar in juni en juli verschijnt dit fenomeen in Nanacamilpa, Tlaxcala. Duizenden vuurvliegjes zijn dan te zien in dit bos. Het is niet altijd makkelijk om ze te zien. Meestal zijn ze maar een uur goed te zien en dit is meestal wanneer het schemert. Wanneer het goed weer is en het regent heb je grootste kans dat je dit kan meemaken.


Cenote angelita

Cenote Angelita is een zinkgat aan de rand van de Chicxulub crater van de meteoriet die de dinosaurussen heeft laten uitsterven. De cenote Angelita, ofwel Engeltje is heeft een tunnelstelsel gevuld met helder zoet water. Op het eerste oog lijkt de cenote heel normaal, maar wanneer je naar de bodem duikt met een speciaal duikpak kom je op een diepte van 30 meter een wolk onderwater tegen waar dode takken uitsteken. De wolk bestaat uit waterstofsulfide, wat giftig is. Als je het durft, de juiste duikuitrusting en de juiste duikdiploma's (gevorderd of hoger) hebt kan erin duiken. Wanneer je erin duikt is het net alsof het nacht is, want de waterstofsulfide blokkeert al het zonlicht.


Vulkaan Parícutin

Deze vulkaan barste in 1943 uit. Wat interessant is aan deze vulkaan is dat hier voor het eerst de geboorte een dood van een vulkaan is vastgelegd. Op de plek van de vulkaan lag eerst land van een boer. Op een dag zag de boer een gat in de grond ontstaan waar rook uitkwam. Dit was de geboorte van de vulkaan Parícutin. Over de 9 jaar hierna werd de vulkaan steeds groter door de lava die het uitspuwde. De vulkaan was na een tijdje 200-250 vierkante kilometer. De vulkaan breide zich heel langzaam uit en slokte hele dorpen op en er zijn zelfs mensen overleden. Dorpen konden natuurlijk niet vluchten voor de vulkaan, zoals de kerk "San Juan Parangaricutiro". Deze kerk werd daardoor langzaam opgegeten door de lava.


Las Coloradas

Las Coloradas is een roze meer in Yucatan. De meer is roze door de algen die in het water zitten.


Las Pozas

Las Pozas ligt in de staat San Luis Potosi en is een surrealistischbouwwerk gemaakt door Edward James. Hij bouwde torens, paden, spiralentrappen en deuren die nergens naartoe leidde. Hij wou zijn eigen Garden of Eden bouwen.
Bronnen:

UNILAD Adventure

20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page