top of page

De 5 mooiste bestemmingen in Panama!Panama is een prachtig land met veel diverse natuur en cultuur. In deze blog zal ik een top 5 van de meest indrukwekkende plekken bespreken die je zeker moet bezoeken tijdens je reis naar Panama.


5. Bocas del Toro


Bocas del Toro is een archipel gelegen aan de Caribische kust van Panama. Het is een populaire bestemming vanwege de witte zandstranden, het heldere water en de tropische regenwouden. Hier kun je heerlijk ontspannen op het strand, zwemmen, snorkelen en duiken. Ook zijn er diverse excursies mogelijk, zoals een bezoek aan de Red Frog Beach waar je de beroemde rode kikker kunt zien, of een boottocht naar Dolphin Bay waar je dolfijnen kunt spotten.


4. Qui Qui Waterfall


De Qui Qui Waterfall is een prachtige waterval gelegen in de provincie Chiriqui, in het westen van Panama. Het is een van de hoogste watervallen van het land met een hoogte van ongeveer 40 meter. Om bij de waterval te komen moet je een wandeling maken van ongeveer 45 minuten door het regenwoud. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht en het geluid van de natuur. Eenmaal bij de waterval aangekomen kun je heerlijk afkoelen in het verfrissende water.


3. San Blas Islands


De San Blas Islands zijn een archipel van ongeveer 365 kleine eilandjes gelegen aan de Caribische kust van Panama. De eilanden worden bewoond door de Kuna Indianen, een inheemse bevolking die nog steeds vasthoudt aan hun traditionele manier van leven. Hier kun je genieten van de prachtige stranden, helderblauwe wateren en de traditionele cultuur van de Kuna Indianen. Ook kun je hier snorkelen en duiken om het prachtige onderwaterleven te ontdekken.


2. Volcan Baru


Volcan Baru is een actieve vulkaan gelegen in het westen van Panama, in de provincie Chiriqui. Het is de hoogste berg van Panama met een hoogte van 3475 meter. De vulkaan biedt een prachtig uitzicht over het omringende landschap en de Caribische en Pacifische kusten van Panama. Het beklimmen van de vulkaan is een uitdagende maar zeer belonende ervaring.


1. Coiba National Park


Coiba National Park is een beschermd natuurgebied gelegen op het eiland Coiba en de omliggende wateren. Het park staat bekend om zijn prachtige ongerepte stranden, kristalheldere wateren en de diverse flora en fauna. Het park is een van de beste plekken in Panama om te snorkelen en te duiken vanwege de vele soorten zeeleven, waaronder walvishaaien, manta's en zeeschildpadden.


In Panama is er dus genoeg te zien en te beleven. Of je nu wilt ontspannen op het strand of de uitdaging van een bergbeklimming wilt aangaan, Panama heeft voor iedereen wel iets te bieden. Vergeet vooral niet de lokale cultuur en tradities te ervaren tijdens je bezoek aan dit prachtige land.Credits:

bottom of page