top of page

De Dolomieten: Een paradijs voor natuurliefhebbersDe Dolomieten, gelegen in het noorden van Italië, staan bekend om hun adembenemende berglandschap en worden beschouwd als een van de mooiste berggebieden ter wereld. Met hun majestueuze pieken, glooiende weiden en kristalheldere meren is het geen wonder dat de Dolomieten een populaire bestemming zijn voor wandelaars, klimmers en natuurliefhebbers. In deze blog gaan we dieper in op enkele hoogtepunten van dit prachtige gebied: Seceda, Reinbach watervallen, Geisler alm, Seisler alm en Cadini di Misurina.


Seceda

Seceda is een indrukwekkend plateau in het hart van de Dolomieten. Het plateau strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 52 vierkante kilometer. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers vanwege de diverse landschappen en de talloze wandelpaden die het plateau doorkruisen en die geschikt zijn voor alle niveaus. Heb geen zin om te lopen neem dan de Seceda-kabelbaan, die je naar een hoogte van 2518 meter brengt. Vanaf de top van Seceda kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de pieken van de Dolomieten en de omliggende valleien.Reinbach watervallen

De Reinbach-watervallen zijn een van de meest indrukwekkende natuurlijke wonderen van de Dolomieten. Ze zijn te vinden in de buurt van Sand in Taufers en zijn gemakkelijk bereikbaar via een wandelpad dat door het bos loopt. De watervallen bestaan uit meerdere niveaus en hebben een totale hoogte van meer dan 50 meter. Het is een adembenemend gezicht om het water van de top naar beneden te zien storten en het is zeker een hoogtepunt van elke reis naar de Dolomieten.


Geisler alm

De Geisler alm is een uitgestrekt alpenweidegebied dat zich uitstrekt over de hellingen van de berg Geisler. Het is te vinden in de buurt van Santa Magdalena in Val di Funes en biedt een prachtig uitzicht op de Geisler-bergketen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars vanwege de prachtige uitzichten op de omliggende bergen en het pittoreske landschap. Het gebied is ook bekend om zijn rijke flora en fauna, en bezoekers kunnen verschillende soorten alpenbloemen en dieren tegenkomen, zoals gemzen en marmotten. In de zomermaanden worden er ook traditionele activiteiten en festivals georganiseerd op de alm.


Seisler alm

De Seisler alm is een andere prachtige alpenweide in de Dolomieten, gelegen in de buurt van de stad Seis am Schlern. Het biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en is een populaire plek om te wandelen en mountainbiken. In de wintermaanden is het een geweldige plek om te skiën, snowboarden en langlaufen. Er zijn tal van restaurants en berghutten op de Seisler alm, waar je kunt genieten van lokale gerechten en specialiteiten. Vanaf de top van de Seisler alm kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de vallei van de rivier Eisack en de omliggende bergen.


Cadini di Misurina is een iconische berggroep gelegen in de Dolomieten in Italië. De groep bestaat uit meerdere imposante pieken en torens, die een uitdagend terrein bieden voor klimmers en wandelaars. Het gebied biedt ook talloze wandelroutes voor alle niveaus. Het hoogtepunt van de groep is het adembenemende bergmeer, Caldini di Misurina. Het is een populaire bestemming voor outdoorliefhebbers en biedt een onvergetelijk uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Cadini di Misurina is een must-see attractie voor iedereen die de Dolomieten bezoekt.Kortom, de Dolomieten bieden een ongelooflijk scala aan attracties en bezienswaardigheden voor bezoekers om te verkennen en te ontdekken. Of je nu wilt wandelen, fietsen, skiën of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio, er is voor elk wat wils in deze prachtige bergketen. Of je nu gaat voor de Seceda, Reinbach-watervallen, Geisler alm, Seisler alm of Cadini di Misurina, je zult niet teleurgesteld zijn door de adembenemende landschappen en ongelooflijke ervaringen die de Dolomieten te bieden heeft.


Ben je op zoek naar nog meer mooie plekken in de Dolomieten, bezoek dan Tre Cime.Credits:

bottom of page