top of page

De hoogste waterval ter wereld!


Angel Falls, gelegen in het Canaima National Park in Venezuela, is de hoogste waterval ter wereld met een hoogte van 979 meter. Het is vernoemd naar Jimmy Angel, een Amerikaanse piloot die het ontdekte in 1933 tijdens een zoektocht naar goud. De inheemse bevolking van de regio kende de waterval al lang voordat het werd ontdekt door Angel.


Het uitzicht op Angel Falls is adembenemend. De waterval stroomt vanaf de top van de Auyán-tepui, een tafelberg met een hoogte van meer dan 2000 meter. Het water valt met zo'n kracht naar beneden dat het een mistige nevel veroorzaakt die je van veraf kunt zien. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Venezuela en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.


Om de waterval te bereiken, moet je eerst naar Canaima National Park reizen, gelegen in het zuidoosten van Venezuela. Het park is bereikbaar per vliegtuig vanuit de hoofdstad Caracas of vanuit Ciudad Bolivar. Vanaf de luchthaven van Canaima vertrekken boten naar de waterval. De boottocht duurt ongeveer vier uur en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving, inclusief het park en de omliggende bergen.


Het gebied rond de waterval is rijk aan flora en fauna en biedt mogelijkheden voor wandelen en trektochten. Er zijn ook tal van excursies die je kunt boeken, zoals vluchten over de waterval, kajaktochten op de nabijgelegen rivieren en bezoeken aan de omliggende dorpjes van de inheemse bevolking.


Het is belangrijk om te onthouden dat het bezoeken van Angel Falls en het Canaima National Park een reis naar een afgelegen en ongerept gebied betekent. Reizigers moeten zich voorbereiden op beperkte voorzieningen en moeilijke reisomstandigheden. Er zijn weinig tot geen restaurants en accommodaties in de omgeving, dus het is verstandig om voor vertrek te zorgen voor voldoende eten, drinken en accommodatie.


Ondanks de uitdagingen van de reis is Angel Falls en het omliggende gebied een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger die op zoek is naar avontuur en schoonheid. Het is een van de meest adembenemende natuurspektakels ter wereld en zal zeker een blijvende indruk achterlaten.


Op zoek naar meer prachtige plekken in Zuid-Amerika. Bezoek dan ook dit paradijs midden in het Amazonegebied


Credits:

Comments


bottom of page