top of page

De prachtige Cambugahay watervallenCambugahay Falls is een prachtig natuurwonder gelegen op het eiland Siquijor in de Filipijnen. Deze betoverende waterval is een populaire toeristische bestemming die bezoekers een unieke en verfrissende ervaring biedt.


Om bij de watervallen te komen, moeten bezoekers een steil, bochtig pad aflopen dat wordt omringd door weelderig groen. De wandeling kan voor sommigen uitdagend zijn, maar de beloning is de moeite waard zodra je de watervallen bereikt. De waterval met drie niveaus stroomt in een kristalheldere blauwe poel die bezoekers uitnodigt om te zwemmen en af te koelen van de tropische hitte.


De poel is omgeven door rotsen en bomen en biedt de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. Bezoekers kunnen zwemmen in het koele water, op de rotsen klimmen of gewoon zitten en genieten van het adembenemende landschap. Er zijn ook bamboevlotten te huur, waarmee bezoekers onder de watervallen kunnen drijven en persoonlijk contact kunnen maken met het stromende water.


Naast zwemmen en ontspannen kunnen bezoekers ook wandelen naar de top van de watervallen en genieten van het panoramische uitzicht op het omliggende bos en de zee. Het weelderige groen en het ongerepte water creëren een magische sfeer die bezoekers zich zeker zullen herinneren.


Cambugahay Falls is niet alleen een natuurlijk wonder, maar ook een culturele parel. De watervallen zijn een belangrijke plek voor de lokale gemeenschap, met verschillende legendes en mythen over de oorsprong ervan. Bezoekers kunnen ook lokale lekkernijen proeven die verkocht worden door verkopers in de buurt van de watervallen, wat een smaak van de lokale cultuur aan hun ervaring toevoegt.


Tot slot is Cambugahay Falls een must-see bestemming voor iedereen die de Filipijnen bezoekt. Met zijn prachtige natuurlijke schoonheid, culturele betekenis en verfrissend water biedt het een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedereen die het bezoekt. Of je nu een natuurliefhebber, avonturier of gewoon op zoek bent om te ontspannen in het paradijs, Cambugahay Falls heeft voor elk wat wils.


Bezoek ook Kayangan meer voor het helderste water in de wereld!Credits:

bottom of page