top of page

Een adembenemende waterval op JavaTelaga Biru Waterfall, gelegen in Lumajang, Oost-Java, Indonesië, is een van de verborgen juweeltjes van het land die nog niet door veel toeristen zijn ontdekt. Deze prachtige waterval wordt omringd door weelderig groen. Ondanks Telaga Biru blauw meer betekent is het water niet helder blauw, maar het blijft een magische en onvergetelijke ervaring om te bezoeken.


De waterval is ongeveer 45 meter hoog. Om bij de waterval te komen, moet je een wandeling van ongeveer 30 minuten maken door een dicht bos. Het is geen gemakkelijke wandeling, dus zorg ervoor dat je goede schoenen draagt en voorbereid bent op wat uitdagingen onderweg.Maar de beloning is zeker de moeite waard.


Aangekomen bij de waterval, word je begroet door het geluid van het stromende water en de frisse lucht die van de bergen komt. Het water is zo helder dat je de vissen en stenen op de bodem kunt zien. Het is verfrissend en verjongend om in het water te zwemmen, vooral op een warme dag.

Een van de beste dingen van Telaga Biru Waterfall is dat het nog steeds niet druk is met toeristen. Hierdoor heb je de kans om te genieten van de schoonheid van de natuur en de rustige omgeving. Het is ook een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en gewoon te ontspannen in de natuur.


Als je van plan bent om de Telaga Biru Waterfall te bezoeken, is het het beste om een gids mee te nemen of een lokale tour te boeken. Het kan moeilijk zijn om de waterval op eigen gelegenheid te vinden, en een gids kan je ook helpen om veilig door het bos te navigeren. Het is ook belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op de wandeling door voldoende water en snacks mee te nemen.


Kortom, Telaga Biru Waterfall is een prachtige bestemming die je niet mag missen als je in Oost-Java bent. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te genieten van de natuur en te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Of je nu een avonturier bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, Telaga Biru Waterfall is zeker een bezoek waard.


Ben je op zoek naar nog meer activiteiten in de buurt bezoek dan de Blue flame volcano!


Telaga Biru Waterfall staat niet op Google Maps, maar het bevindt zich naast Goa Tetes.


Credits:

bottom of page