top of page

A hidden gem in the Grand CanyonVerstopt buiten de North Kaibab Trail ligt een plek genaamd Ribbon Falls. Het is een must-see bestemming voor alle avontuurlijke reizigers die de Grand Canyon bezoeken. Deze prachtige waterval, gelegen in een afgelegen gebied van de canyon, is een van de hoogste in de regio met een hoogte van ongeveer 100 voet (30 meter). Het is een verborgen juweeltje van de Grand Canyon en trekt wandelaars en backpackers van over de hele wereld aan.


Ten eerste het gebied van de Ribbon Falls bevindt zich in een kleine canyon gevuld met weelderige vegetatie. Dit gebied is een uiterst kwetsbare omgeving, dus zorg ervoor dat je op de aangewezen paden blijft en het gebied met respect behandelt.


Het pad naar Ribbon Falls begint bij de North Kaibab Trail en gaat over een smal, kronkelend pad langs de zijkant van de canyon. Het is een uitdagende wandeling van ongeveer 8.4 mijl (13,5 kilometer) heen en terug, met meer dan 5.000 voet (1.500 meter) hoogteverschil. Als je de Rim-to-Rim-route neemt, kan de wandeling zelfs meer dan 25 mijl (40 kilometer) worden.


Een goede voorbereiding is essentieel voor deze wandeling. Temperaturen kunnen enorm variëren van de top van de canyon tot aan de waterval, dus het is belangrijk om genoeg lagen kleding mee te nemen. Als je in de ochtend aan de hike begint is het vaak nog best fris, maar gedrurende dag wordt het steeds warmer. De hike loop je door de velle zon, dus neem ook voldoende zonnebrand en water mee want je verliest veel vocht tijdens deze inspannende wandeling. Neem ook genoeg eten mee met voldoende calorieën, want je zult uren op pad zijn. Een hoofdlamp en extra batterijen zijn ook belangrijk. Het kan namelijk donker worden voordat je terug bent.


Aangekomen bij de waterval kun je genieten van het spectaculaire uitzicht op het water dat naar beneden stort van de rotswand. Het gebied rondom de waterval is prachtig, met groene bossen en weelderige planten die floreren in de vochtige omgeving. Het is heerlijk om na deze lange hike een duik te nemen! Neem een badpak mee als je niet wilt dat je kleren nat worden. Vertrouw me, je zult blij zijn dat je een duik hebt genomen!


Kortom, als je Ribbon Falls wilt bezoeken, plan dan goed en wees voorbereid op deze uitdagende, maar spectaculaire wandeling. De beloning is namelijk meer dan waard.

Het is een onvergetelijke ervaring voor elke avonturier die de Grand Canyon bezoekt.


Ben je op zoek naar nog een paradijs in de Grand Canyon bezoek dan Havasupai!

bottom of page