top of page

Een spectaculaire voetgangersbrug in ZwitserlandHandeggfallbrücke, gelegen in het hart van Zwitserland, is een spectaculaire voetgangersbrug die zich uitstrekt over de diepe kloof van de Reuss-rivier. De brug is een van de meest indrukwekkende hangbruggen ter wereld en trekt jaarlijks duizenden toeristen aan vanwege het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen en de rivier.


De Handeggfallbrücke is gebouwd in 2014 en heeft een totale lengte van 270 meter en een hoogte van 100 meter boven de rivier. De brug is ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan ​​en kan windsnelheden tot 200 km/u weerstaan.

Om bij de brug te komen, moeten bezoekers een wandeling maken van ongeveer een uur door het prachtige berglandschap. Tijdens de wandeling wordt u beloond met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en watervallen.


Eenmaal op de brug biedt deze een uniek uitzicht op de rivier en de bergen. Het is niet alleen de hoogte die indruk maakt, maar ook het feit dat de brug deel uitmaakt van een klimgedeelte van de bergwand. Bezoekers krijgen het gevoel alsof ze op een enorme richel boven de kloof staan. Het is een unieke en adembenemende ervaring die zeker de moeite waard is.


Voor degenen die op zoek zijn naar meer avontuur, biedt de omgeving van Handeggfallbrücke ook tal van andere activiteiten, zoals wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken en raften op de rivier.


Al met al is Handeggfallbrücke een prachtige plek om te bezoeken voor iedereen die van spectaculaire uitzichten en avontuur houdt. De brug is een technisch hoogstandje en biedt een onvergetelijke ervaring voor bezoekers.


Op zoek naar meer mooie plekken in de Zwitserland? Bezoek dan Oeschinensee voor Adembenemende uitzichten in de Zwitserse Alpen.Credits:

bottom of page