top of page

Havasupai Falls Ultimate GuideJe kan Havasupai niet bereiken met de auto. Het punt waar je je auto kan parkeren en niet meer verder kan per auto is de Hualapai Hilltop. Om hier te komen neem je als eerst de wereldberoemde Route 66 en hierna neem je Route 18 naar de Hualapai Hilltop. Hou er rekening mee dat de laatste benzine station die je tegenkomt in Peach Spring ligt. Vanaf daar is het nog ongeveer 1080 km naar Hualapai Hilltop. Wil je nou beter te weten komen hoe Havasupai eruit ziet, bekijk de blogpost "Havasupai Watervallen".


Vanaf de Hualapai Hilltop begint je avontuur. Vanaf dit punt kan je op twee manier naar het Supai dorp. Je kan gaan hiken of met de helikopter:

De helikopter vlucht is een super mooie vlucht van 7 minuten door de canyon. Enkele vlucht heen of terug kost $85,- (€71,52). Je kan deze helikopter vlucht niet reserveren. Wie als eerst er is, zal als eerst met de helikopter mee mogen. Hou er wel rekening mee dat de indianen van het dorp prioriteit hebben, dus als jij er vroeg bent en iemand uit het dorp komt later dan heeft hij voorrang. Het kan daarom voorkomen dat als je met een groep reist je in twee of meer groepen overgebracht wordt met de helikopter. Verder kan je ook alleen je tassen laten overbrengen met de helikopter als je wilt hiken naar het dorp. Dit kost ongeveer $20,- (€16,83) per tas.Je kan natuurlijk ook hiken naar Havasupai. Om dit te mogen doen heb je per persoon een reservering nodig. Als je geen reservering wordt je niet binnengelaten. De hike is in totaal 16 km en daar doe je ongeveer 3-4 uur over. Als je gaat hikene wordt er geadviseerd om hiermee vroeg in de ochtend te beginnen (al voordat het licht wordt). Dit is omdat het heel warm wordt overdag. Hou ook in gedachte dat als je gaat hiken je niet op één dag heen en terug kan hiken. Als je gaat hiken moet je overnachten op de kampeerplek of in slaapruimtes in het dorp.


Om te mogen kamperen heb je een reservering hiervoor nodig. De wachtrijen om te kunnen kamperen in Supai zijn 8 maanden tot een jaar lang. Dit komt omdat er een maximale capaciteit is van 200 man. De kosten voor de eerste overnachting zijn $93,- (€78,26) per persoon en $27,- (€22,72) per persoon elke aangesloten nacht daarna. De prijs voor de eerste nacht is inclusief $40,- (€33,66) entree voor de dorp en de milieubelasting $5,- (€4,21)

Je kan er ook voor kiezen om in een huisje te overnachten in Supai dorp. Hiervoor betaal je eenmalig $40,- (€33,66) en $145,- (€122,-) per nacht voor een kamer. Eén kamer is voor maximaal 4 personen. Deze kosten zijn exclusief de milieubelasting. De wachtrij voor een kamer is 7 maanden tot een jaar lang. Als je je overnachting moet annuleren, dan kan je dit tot maximaal 2 weken van te voren doen.De beste reistijd om Havasupai te bezoeken is tussen maart en november. In januari en februari bezoekt eigenlijk niemand Havasupai, omdat het dan heel erg koud is. Tussen april en oktober is het het hoogseizoen, hierdoor zal het heel druk zijn. Verder is het in de maanden juni, juli en augustus super heet met temperaturen van wel 66 graden Celsius. Hiernaast is het in juli en augustus het moesson seizoen. Hierdoor kan het hevig regenen en kunnen sommige delen overstromen. Hierdoor zou jouw trip naar Havasupai letterlijk in het water kunnen vallen. Om nog specifieker te zijn is de beste tijd om Havasupai te bezoeken dus tussen maart en mei.


Al je reserveringen moet je telefonisch maken. Alle telefoonnummers hiervoor staan onderaan deze post. Denk er ook aan om contact geld mee te nemen voor het geval de pinautomaten in het dorp kapot gaan. Hou er verder rekening mee dat je veel gaat lopen. Van de slaapruimtes naar het kampeerterrein is het al 3,2 km. Ook zijn er nog veel andere kreekjes en watervallen die je kan bezoeken en de wandelingen hierheen zijn best lang. Een tip is dan ook om per persoon 4 liter water mee te nemen.Verder zijn er nog een aantal regel om rekening mee te houden:

- Honden zijn verboden

- Drugs en alcohol zijn verboden

- Je mag niet feesten

- Drones zijn verboden

- Wapens zijn verboden

- Je mag niet van de rotsen springen in het water

- In de nacht mag je niet hiken

- Bij overstromingen mag je niet hiken

- Je mag de rotsen niet beklimmen

- Je mag in het openbaar niet naakt lopen

- Je mag geen ongepaste kleding dragenCamping Reservations: 928-448-2180 or 928-448-2237

Havasu Lodge Reservations: 928-448-2111

AirWest Helicopter Information: 623-516-2790


De informatie van deze post komen uit de vlog hieronder. Informatie uit dit filmpje kunnen in de praktijk natuurlijk al veranderd zijn. Hou hier dus rekening mee.

Bekijk de vlog hieronder om nog meer te weten te komen over Havasupai.
Bronnen:Comentarios


bottom of page