top of page

Het schilderachtige stad, RovinjiRovinj is een schilderachtige stad gelegen aan de westkust van het schiereiland Istrië in Kroatië. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen van het land vanwege de pittoreske architectuur, prachtige stranden en charmante sfeer. Hieronder vind je meer informatie over deze prachtige stad.


De oude stad van Rovinj is een doolhof van smalle straatjes en steegjes, geplaveid met keien en omringd met kleurrijke gebouwen. De stad is gebouwd op een heuvel en de smalle straten leiden naar de top, waar je de Sint-Eufemiakerk kunt vinden, het meest herkenbare bouwwerk van Rovinj. Dit is een prachtige kerk die op een heuvel in het midden van de stad staat en een adembenemend uitzicht biedt over de stad en de zee. De kerk werd gebouwd in de 18e eeuw en is een van de meest iconische gebouwen van Rovinj. Een wandeling door de oude stad is als een reis terug in de tijd. Het is een geweldige plek om te verkennen en te verdwalen in de charmante straatjes. Hier vind je ook tal van kunstgalerijen, ambachtelijke winkels en restaurants die de heerlijke Istrische keuken serveren.


Voor degenen die op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie, zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen in Rovinj. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kajakken of zeilen langs de kustlijn, of een bezoek brengen aan een van de nabijgelegen natuurparken zoals het Nationaal Park Brijuni. Rovinj heeft ook een aantal prachtige stranden, waaronder Lone Bay, Cuvi Beach en Golden Cape Beach. Deze stranden zijn perfect om te ontspannen en te genieten van de zon en het heldere water van de Adriatische Zee.


Tot slot is Rovinj ook bekend om zijn culinaire scene. Hier vind je tal van restaurants en tavernes waar je kunt genieten van de lokale gerechten, waaronder verse vis en zeevruchten, olijfolie, truffels en wijn.


Al met al is Rovinj een prachtige stad die alles biedt wat je nodig hebt voor een fantastische vakantie. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de rijke geschiedenis en cultuur van de stad wilt ontdekken of avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen, Rovinj heeft voor elk wat wils.Credits:

bottom of page