top of page

Ontdek de magie van Calcata: Een verborgen juweeltje in Italië.Calcata is een charmant middeleeuws dorpje gelegen in de regio Lazio van Italië. Het dorp ligt op een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende vallei. Calcata is beroemd om zijn kunstenaarsgemeenschap en alternatieve levensstijl, waardoor het een unieke bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan de typische toeristische attracties.


Bezienswaardigheden

Het eerste wat opvalt bij aankomst in Calcata is de middeleeuwse stadsmuur en poort, Porta di San Giovanni genaamd. Het is een indrukwekkend gezicht en een geweldige plek om foto's te maken. Zodra je door de poort bent, word je begroet door smalle steegjes en historische gebouwen. De belangrijkste kerk van het dorp, de Chiesa di San Michele Arcangelo, is ook zeker een bezoek waard. Het interieur van de kerk is prachtig en er is een schilderij van de beroemde Italiaanse kunstenaar Caravaggio.

Als je een wandeling maakt door de straatjes van Calcata, vind je veel kunstgalerieën, ateliers en winkels die alternatieve producten verkopen. Kunstenaars uit heel Italië zijn naar het dorp getrokken om te wonen en te werken, waardoor Calcata een levendige kunstenaarsgemeenschap heeft. Het dorp organiseert regelmatig evenementen, tentoonstellingen en concerten, dus het is de moeite waard om de lokale agenda te bekijken.


Alternatieve levensstijl

Calcata staat ook bekend om zijn alternatieve levensstijl. Er zijn verschillende winkels die zich richten op spiritualiteit, natuurlijke genezing en duurzaamheid. Bezoekers kunnen kristallen, boeken, etherische oliën en andere alternatieve producten kopen. Er zijn ook verschillende veganistische restaurants en cafés, waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en drankjes.


Hoe bereik je Calcata?

Calcata is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Als je met de auto reist, neem dan de A1-snelweg vanuit Rome en neem afrit Magliano Sabina. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten rijden naar Calcata. Er zijn ook rechtstreekse bussen vanuit het centrum van Rome naar Calcata.

Als je liever met het openbaar vervoer reist, neem dan een trein vanuit Rome naar Cesano Station en neem vanaf daar een bus naar Calcata. Er zijn regelmatig bussen die tussen de twee plaatsen rijden.


Calcata is een unieke bestemming die geschikt is voor reizigers die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis, spiritualiteit en duurzaamheid. Het middeleeuwse dorp biedt een authentieke Italiaanse ervaring, met smalle steegjes, historische gebouwen en een prachtig uitzicht op de omliggende vallei.


Ben je op zoek naar meer mooie bestemmingen in Italië, bekijk dan eens deze 3 prachtige dorpjes rond het Gardameer.Credits:

bottom of page