top of page

Pamukkale, een natuurlijk wonder in TurkijePamukkale, gelegen in het westen van Turkije, is een van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen van de wereld. Het is een plek waar de natuurlijke schoonheid van kalksteen en warmwaterbronnen samenkomen en verbluffende witte terrassenformaties creëren die eruitzien als katoen of sneeuw. Vandaar de naam "Pamukkale" wat letterlijk "katoenen kasteel" betekent. Het is een bestemming die elke reiziger zou moeten ervaren.


De terrassen van Pamukkale zijn ontstaan door de afzetting van calciumcarbonaat uit het hete water dat uit de grond borrelt. Dit water, dat rijk is aan mineralen, stroomt naar beneden over de terrassen en creëert een prachtig witte, trapsgewijze formatie. Het warme water van Pamukkale staat ook bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt vaak gebruikt in spa's en thermale baden.


Naast de terrassen van Pamukkale bevinden zich bij de terassen ook de ruïnes van de oude Romeinse stad Hierapolis. Deze stad werd gesticht in de 2e eeuw voor Christus en groeide uit tot een belangrijk centrum van cultuur, religie en handel. Vandaag de dag zijn er nog steeds overblijfselen van deze stad te zien, waaronder het theater, de tempel van Apollo en het Romeinse badhuis.


Een bezoek aan Pamukkale is niet compleet zonder een duik in de Cleopatra's Pool, een zwembad dat wordt gevoed door warmwaterbronnen en waarvan gezegd wordt dat Cleopatra hier in heeft gebaad. Het water in dit zwembad is helder en rijk aan mineralen, wat het perfect maakt voor ontspanning en genezing.


Pamukkale is gemakkelijk bereikbaar met de auto of bus vanuit de nabijgelegen stad Denizli. Er zijn ook verschillende reisorganisaties die dagtochten naar Pamukkale aanbieden vanuit populaire toeristische bestemmingen zoals Istanbul en Antalya.


Kortom, een bezoek aan Pamukkale is een onvergetelijke ervaring die reizigers de mogelijkheid biedt om de natuurlijke schoonheid van Turkije te ontdekken en te genieten van de rijke geschiedenis van deze prachtige regio.


Op zoek naar meer prachtige bestemmingen in Turkije? Bezoek dan eens Cappadocië en geniet van alle prachtige luchtballonen.Credits:

bottom of page