top of page

Secret lagoon in Thailand

De Princess Lagoon, ook wel bekend als de Emerald Pool of Crystal Lagoon, is een van de meest populaire toeristische attracties in Krabi, Thailand. Het is een prachtige lagune, gelegen in een weelderig groene jungle. De Princess Lagoon in Krabi is een afgelegen watermassa bij het strand van Railay. Om het te bezoeken moet je eerst een stukje klimmen. Je moet eerst namelijk Railay Viewpoint bereiken. Hiervoor moet je eerst ongeveer 50/60 meter klimmen. Om bij de lagune te komen, moet je dezelfde afstand weer afdalen. De afdaling is wat lastiger omdat er minder rustpunten zijn, er minder dingen zijn om aan vast te houden en er zelfs een gat is waar je doorheen moet. Je hoeft niet echt fit te zijn, maar behendig zijn helpt bij het beklimmen van de rotsen.


Weet dat als het weer nat is of het de laatste tijd nat is geweest, het pad naar de Princess Lagoon gesloten is. Het is belangrijk om te onthouden dat de Princess Lagoon een natuurlijke omgeving is en dat bezoekers worden aangemoedigd om de omgeving te respecteren en geen afval achter te laten. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het zwemmen, omdat het water soms diep kan zijn en er geen reddingsdienst aanwezig is.


In het algemeen is de wandeling naar de Princess Lagoon niet al te uitdagend, maar het is wel belangrijk om voorbereid te zijn en geschikt schoeisel te dragen. Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring in Krabi, is de Princess Lagoon zeker een bezoek waard.


Ben je op zoek naar nog meer plekken die je gezien moet hebben in Thailand. Bekijk dan deze post!


Bronnen:

Comments


bottom of page