top of page

Stedentrip Boedapest: 9 dingen om te zien en doen.

1. Castle Hill

Loop rond in het mooie Castle Hill en het gebied eromheen. Ga mee met een tour en stap op de funicular (kabelspoorweg). Loop hierna over de populaire Chain Bridge, om uiteindelijk een relaxte boottocht te maken over rivier de Donau.


2. Proef Hongaars wijn

Bij je bezoek aan Boedapest moet je zeker een keer echt Hongaars wijn hebben geproefd. Een leuke locatie waar je dit kan doen is de Faust Wine Cellar. Dit is een authentieke wijnkelder gelegen in gangenstelsel onder de Hilton Budapest in het Castle district. De kosten voor een wijnproeverij zijn tussen de 25 euro en 30 euro.


3. Het parlementsgebouw

Neem een bezoek aan het parlementsgebouw in Budapest, welke is gelegen aan de Donau. Het is het grootste regeringsgebouw in Europa. Bij de bouw is 40 kilo bladgoud gebruikt en een half miljoen half edelstenen. Neem in dit gebouw een tour waarbij je verschillende schatten zult tegenkomen. Een tour kost ongeveer 20 euro.


4. Eighth District

Józsefváros, ook wel bekend als de Eighth District. Dit is een hipster district in het centrum van Boedapest. Het is een wat minder bekend gebied in Boedapest vol met hipster cafe's, mooi architectuur en historische bezienswaardigheden. Bezoek vooral de Palace Quarter en maak onder andere bezoek aan het Nationaal Museum van Hongarije.


5. Central Market Hall

Deze markt is 10.000 m2 groot en staat bekend om zijn 19e eeuwse architectuur. Naast dat er veel toeristen op af komen doen de bewoners van Budapest ook graag hier hun boodschappen. De Central Market Hall heeft zelfs tours met eet- en wijnproeverijen.


6. Thermal Baths

Budapest is één van de weinige landen in Europa waar nog traditionele Turkse baden te vinden zijn. Deze baden zijn gebouwd in de 16e eeuw. Er zijn verschillende baden te vinden in de Budapest, maar Széchenyi is de beroemdste spa in de stad en de grootste van Europa.


7. Gellért Hill

Gellért Hill is een uitkijkpunt over de Donau en heeft een hoogte van 235 meter. Bezoek deze plek voor een schitterende panorama uitzicht van de stad.


8. Pinball Museum

In deze museum kunnen bezoekers alles leren over flipperkasten en meer. Ook mogen bezoekers zolang ze willen spelen op de flipperkasten. Het museum beschikt over ongeveer 130 verschillende flipperkasten. Sommige komen zelfs nog uit de 19e eeuw.


9. Ga naar een Ruin Bar

Het bekendste aan het nachtleven van Budapest zijn de Ruin Bars. Ze hebben deze naam omdat de barretjes in afgedankte gebouwen zitten. Hoewel ze in afgedankte gebouwen zitten, weet je niet wat je ziet wanneer je een Ruin Bar binnenloopt. Ze zijn meestal heel kleurrijk van binnen en creatief ingericht. De originele Ruin bar, maar ook de beroemdste is de Szimpla Kert.Bronnen:

Buda Castle

Culture trip

Unique Vibes

We Love Budapest

bottom of page