top of page

Tips voor de gouden stad van India, JaisalmerJaisalmer is een adembenemende stad in het noordwesten van India in de staat Rajasthan. Het staat bekend als de "Gouden Stad" vanwege het gouden zandsteen dat voor het grootste deel als bouwmateriaal voor de architectuur is gebruikt. De stad ligt in het hart van de Tharwoestijn, wat bijdraagt aan de charme en allure.


Jaisalmer staat bekend om zijn prachtige forten, paleizen en haveli's. De meest bekende hiervan is het Jaisalmer Fort, ook wel bekend als Sonar Quila, dat een UNESCO-werelderfgoedlocatie is. Dit fort is gemaakt van geel zandsteen dat goudkleurig glanst in het zonlicht, het heeft hierdoor de naam "Golden Fort" gekregen. Het fort heeft verschillende prachtige poorten, tempels en paleizen en is een must-visit voor iedereen die naar Jaisalmer reist.


Een andere bekende attractie in Jaisalmer is de Patwon ki Haveli. Het is een groep van vijf haveli's die gebouwd zijn door welvarende handelaren in de 19e eeuw. De haveli's staan bekend om hun prachtige snijwerk en ingewikkelde ontwerpen. Ze bieden een kijkje in de weelderige levensstijl van de welvarende handelaren van Rajasthan.


Jaisalmer is ook beroemd om zijn kameelsafari's. Bezoekers kunnen een safari maken naar de Tharwoestijn, waar ze de nomadische levensstijl van de woestijnbewoners kunnen ervaren. De safari duurt meestal een paar dagen en brengt bezoekers naar afgelegen dorpen, zandduinen en oases.


Afgezien van de forten en safari's staat Jaisalmer ook bekend om zijn handwerk, textiel en borduurwerk. De markten van Jaisalmer zijn gevuld met prachtige items zoals textiel met spiegels, zilveren sieraden en geborduurde lederen goederen. De stad heeft ook een bruisend nachtleven, met veel restaurants en bars die traditionele Rajasthani-gerechten en live muziekoptredens aanbieden.


In het kort is Jaisalmer is een stad die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en traditie. Het biedt bezoekers een kijkje in het rijke culturele erfgoed van Rajasthan en de Tharwoestijn. Met zijn prachtige forten, paleizen, haveli's en kamelsafari's is Jaisalmer een must-visit-bestemming voor iedereen die naar India reist.


Klik hier voor. meer bucketlist inspiratie in India.Credits:

Kommentare


bottom of page