Post | On The Map
top of page

10 magische plekken in Indonesië



In Indonesië zijn er talloze plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken, of het nu gaat om prachtige stranden, adembenemende bergen of historische tempels. In deze blog wil ik graag een aantal van de minder bekende maar niet minder indrukwekkende bestemmingen in Indonesië met je delen: Toba, Waerebo, Satonda, Meratus, Rinjani, Kelimutu, Neval van Java, Kerinci, Ubud en Anak Dara.


Toba

Toba is een groot kratermeer in Noord-Sumatra, omringd door groene heuvels en bergen. Het is het grootste kratermeer ter wereld en is ontstaan door een vulkaanuitbarsting meer dan 70.000 jaar geleden. Het eiland Samosir in het midden van het meer is een populaire bestemming voor toeristen en biedt prachtige uitzichten over het meer en de omliggende bergen.



Waerebo

Waerebo is een afgelegen dorp op het eiland Flores in Oost-Indonesië, dat alleen te voet bereikbaar is. Het dorp is beroemd om zijn traditionele Mbaru Niang-huizen, die kegelvormig zijn en bedekt met gras. De huizen zijn gebouwd zonder spijkers en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen aardbevingen en tyfonen.



Satonda

Satonda is een klein eilandje voor de kust van Lombok, dat bekend staat om zijn kristalheldere water en witte stranden. Het eiland is ontstaan door een vulkaanuitbarsting en heeft nu een kratermeer in het midden. Het eiland is ook een populaire bestemming voor duikers vanwege het rijke onderwaterleven.


Meratus

Meratus is een bergketen in Zuid-Kalimantan, die bekend staat om zijn prachtige regenwoudlandschappen en traditionele Dayak-dorpen. Het gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars en biedt talloze mogelijkheden om te genieten van de lokale flora en fauna.


Rinjani

Rinjani is een actieve vulkaan op Lombok, die bekend staat om zijn prachtige uitzichten en uitdagende wandelroutes. De berg is de op één na hoogste berg in Indonesië en heeft een kratermeer op de top, dat wordt beschouwd als heilig door de lokale Sasak-bevolking.



Kelimutu

Kelimutu is een vulkaan op het eiland Flores, die bekend staat om zijn drie kratermeren van verschillende kleuren: zwart, turkoois en groen. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de unieke kleuren van de meren en het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen en dorpen.



Neval van Java

Het dorpje Neval van Java is vooral bekend vanwege het ravijn, dat zich uitstrekt over een lengte van 20 kilometer en een breedte van 200 meter. Het staat bekend om zijn prachtige watervallen en unieke geologische kenmerken. Het ravijn is ontstaan door erosie en biedt talloze mogelijkheden om te zwemmen, te wandelen en te genieten van het prachtige landschap. De watervallen zijn een hoogtepunt van de Neval en bieden verkoeling op warme dagen. Het is ook een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers die willen raften op de rivier Citarik, die door de Neval stroomt.


Kerinci

Kerinci is een regio in West-Sumatra, die bekend staat om zijn prachtige bergen en de hoogste vulkaan van Indonesië, de Gunung Kerinci. De berg biedt een uitdagende klim voor avontuurlijke wandelaars en een adembenemend uitzicht op de omliggende regio. De regio staat ook bekend om zijn koffieplantages en de productie van Arabica-koffie. De natuurlijke schoonheid van Kerinci en de vriendelijke bevolking maken het tot een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en cultuur.



Ubud

Ubud is een culturele hub in Bali en een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust en inspiratie. Het is de thuisbasis van talloze kunstenaars, schrijvers en spirituele zoekers en biedt een overvloed aan yoga-studio's, meditatiecentra en wellness-spa's. Het gebied staat bekend om zijn prachtige rijstvelden en traditionele ambachten, zoals houtsnijwerk en batik. Ubud heeft ook een levendige culinaire scene, met veel veganistische en vegetarische opties.



Anak Dara

Anak Dara betekent "de dochter van de godin" in de Sasak-taal. Volgens de legende werd prinses Mandalika, een figuur uit de Sasak-mythologie, geboren in een grot op de berg. Het gebied rond Anak Dara is ook een heiligdom voor de Sasak-bevolking en wordt gebruikt voor ceremonies en rituelen.

De berg is een uitdagende klim voor avontuurlijke wandelaars en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende regio. Het gebied is ook rijk aan flora en fauna, met zeldzame planten en dieren die alleen in dit deel van de wereld te vinden zijn.


Kortom, Indonesië biedt een overvloed aan prachtige en unieke bestemmingen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Van spectaculaire watervallen tot adembemende vulkanen en uitdagende bergen, er is voor elk wat wils in dit diverse en betoverende land.


Op zoek naar meer bucketlist items in Indonesië? Bezoek dan de Telaga Biru waterval!



Credits:

bottom of page